måndag 31 maj 2010

It's and end of an era

Ett halvår har gått fort och även fast det låter klyschigt så har jag lärt mig mycket under denna termin. Det känns som att kursen har blivit roligare och roligare ju längre fram i kursen vi har kommit. Delkursen Grafisk Design var först min favoritkurs, men efter att jag kommit in i html o css djungeln tycker jag mycket om både Publicering via Internet och Interaktiva Medier. Jag tycker alla kurser har varit roliga och lärorika. Jag har lärt mig många nya program och de program jag redan kunde har jag lärt mig ännu mer om. Jag har inga planer på att läsa vidare på Medieteknik B och har faktiskt tänkt byta bana lite till Textil o design istället. Det betyder definitivt inte att jag inte kommer ha användning av mina nya kunskaper från kursen och det betyder inte heller att jag inte kommer bygga vidare på mina kunskaper. Man kan lära sig många program men man glömmer dom även snabbt. Det gäller att fortsätta jobba kontinuerligt i programmen för att komma ihåg programmen och utveckla ens kunskaper. Det lovar jag att jag absolut ska göra. Såväl Photoshop, Illustrator, InDesign, Dreamweaver och Flash kommer jag att fortsätta använda.

Jag tycker faktiskt det är tråkigt att kursen är slut. Det har varit mycket tid framför datorn men det har varit en rolig tid. Och jag kommer fortsätta lära mig saker själv även fast kursen tar slut. Jag har fått min grund och fått upp intresset för framför allt hemsidor, html, css och flash och där kommer jag försöka lära mig mer själv.
Tack för mig!

RSS

Jag måste erkänna att jag inte är mycket för att prenumerera på bloggar eller webbplatser. Jag går hellre in själv och läser med jämna mellanrum. Anledningen till att jag inte gillar det är nog för att jag läser ganska många bloggar och många av dom uppdateras fler gånger per dag. Det betyder att jag får extremt mycket uppdateringar att hålla reda på. Jag är medlem både på Bloglovin och Netvibes men jag tycker bäst om att använda Firefox bokmärkes funktion. Där kan jag enkelt strukturera mina bloggar och webbplatser jag besöker ofta och läsa dom när jag själv vill.

Enkät

Under PVI projektet gjorde jag och min grupp en hemsida åt Jazz bandet Frazz. Gå gärna in på våran hemsida och kika och gör sedan gärna enkäten och säg vad du tyckte om sidan.

Analysuppgiften

Jag var tyvärr sjuk under analysmomentet och gjorde därför uppgiften själv. Jag valde att analysera ikea.se Jag ville välja en stor och välkänd sida. Sidan innehåller många olika flashelement och är väldigt komplex. Personligen tycker jag att Ikea:s hemsida är lite för mycket av allting. För mycket menyer, bilder, kategorier, klickbara saker etc. Det är så mycket saker på sidan att man inte riktigt vet vart man ska starta.
Personligen tycker jag om funktionen där man kan planera och visualisera sina rum. Det är roligt att inreda och man kan med enkla knapptryck för ändra ganska mycket. Jag tycker även om funktionen där man kan byta färg, träslag och utseende på möbler :)
Eftersom att Ikeas hemsida är ganska komplex är det nog ingenting som finns på hemsidan som jag själv skulle kunna skapa, inte än iaf. Men vi får vänta och se, jag kanske lär upp mig och blir en hejare på Flash :)

Seminarie 4

Eftersom som seminariet är över för länge sen skriver jag istället om vad jag tyckte om det. De tre första seminarierna var enligt mig inget som gav mig jätte mycket ny kunskap eller infallsvinklar. De har alla varit ganska lama och sega. Det har aldrig riktigt blossat upp och blivit en intressant disskussion på nån utav dom. Det var mer lösa åsikter som folk lade fram.
Inför det fjärde seminariet var stressen ganska hög inför salstentan. Ett seminarium mitt i tentaplugget kändes som en extra börda. Där hade jag däremot fel. Jag tycker utan tvekan att det var det bästa seminariet av alla. Det var ett smart upplägg att alla tog varsin del och skrev en sammanfattning plus frågor. Väl på seminariet redovisade varje person kort om sin del och tog några exempelfrågor. Hade du då funderingar eller frågor kunde du ställa dom.

Det var ett seminarium där man fick klarhet i htmlröran och det kändes faktiskt väldigt mycket enklare att plugga inför tentan efteråt. Jag läste om upphovsrätt. Kanske inte det mest spännande avsnittet enligt mig, men det är bra att kunna :)

Mobilblogga

I denna uppgift var det tänkt att man skulle posta något till bloggen via mobilen, tyvärr har jag ingen hi-tec mobil så det fungerade inte för mig. Jag satsar på nästa uppgift istället :)

tisdag 23 mars 2010

Den senaste uppgiften om geografiska tjänster och jag måste erkänna att den enda sida jag använder är hitta.se
Personligen tycker jag om Hitta bättre än Eniros sida, ett enklare upplägg och smidigare sökfunktion som även innehåller bilder. Även fast jag förhoppningsvis kan Stockholm söker jag ofta på adresser eller telefonnummer.

söndag 28 februari 2010

Vi skulle välja en hemsida som vi tyckte var intressant och jag skulle vilja slå ett slag för Flickr. Kanske inte väldigt relaterad till grafisk design, men på Flickr kan du hitta alla typer av bilder och även illustrationer etc. Man kan sitta i timtal och klicka sig igenom roliga, intressanta och fina bilder och få mycket inspiration. Enjoy!
Nu ligger även min signumbild som profilbild här på bloggen!
Nu är min blogg tillagd på netvibes och mina kurskamrater ska finnas länkade på min blogg, hoppas att jag fick med alla personer :)

måndag 15 februari 2010

Uppgift 2, bild i bloggpost




Lilla elefanten är ute i djungeln letandes efter sin mamma. Nu har han fått syn på henne. Hon står intill buskarna men ser ännu inte sin son. Lilla elefanten närmar sig mamman ihop om att hon ska få syn på honom.

torsdag 4 februari 2010

Jonas Söderströms föreläsning

Förra veckan lyssnade vi på Jonas Söderströms föreläsning "sociala medier - de första fyra årmiljonerna. En kortfattad historia"
Titel gav en tyvärr inga positiva tankar, fyra miljoner år. Det kändes som en föreläsning som skulle innehålla mycket historiarabbel och babbel. Det vart dock en helt annan grej. Jonas drog relativt snabbt igenom apornas sätt att kommunicera och ta hand om varandra som i sin tur har lett till människans verbala kommunikation. Snabbt efter historia genomdraget kom Jonas in på dagens sociala medier. Mycket facebook och twitter. Det var inte särskilt mycket prat om vad vi egentligen gör och hur vi kommunicerar med dessa sociala medier utan mer vad vi kan ha för egentlig nytta av det ur ett brett perspektiv. Han tog exempel där sociala medier hade hjälpt mänskligheten vid naturkatastrofer och även andra katastrofer. Där privatpersoner hade hjälpt människor i nöd snabbare än räddningsarbetare. Genom att skicka ut meddelanden och kommunicera med andra människor på exempelvis facebook eller twitter har privatpersoner lyckats samla ihop stora mängder människor för att hjälpa folk i nöd. "strandsatta" människor har via mobilen lagt upp ett nödrop på twitter och därigenom fått kontakt privatpersoner som i sin tur larmat och skaffat fram räddningsassistans.
En intressant och lärorik föreläsning som fick en att inse att dagens sociala medier inte bara handlar om att kommunicera med sina vänner. De kan snabbt hjälpa många människor i nöd på ett sätt som polis, räddningsarbetare och andra arbetare inte kan.

tisdag 2 februari 2010

Medieteknik A

Denna blogg kommer att användas som en del av Medieteknik A.